Slide background

Service op de vierkante centimeter.

Erwin Jansen is de derde generatie aan het roer van het Eindhovense familiebedrijf Leanja Witgoed. Expansiedrift is de ondernemer vreemd. De trouwe, regionale klantenkring is er verzekerd van flexibiliteit en service. Zakelijke aanpak en menselijke kijk gaan er hand in hand. ‘Kopen kun je overal, maar mijn klanten zijn ook echt klanten en geen nummers zoals bij grote zaken. Als klein bedrijf kun je snelheid bieden en soepel omgaan met klachten. “ De winkel is nog steeds in een woonkamer gevestigd.

De vrije handelsgeest van oprichter Leo Jansen, grootvader van de huidige eigenaar, stond aan de wieg van Leanja Witgoed Eindhoven. De eerste schreden werden nog tijdens het dienstverband bij Philips gezet met de verkoop van knopen, ritssluitingen en garens vanuit de Pioenroosstraat. Toen Leo Jansen eenmaal het besluit had genomen weg te gaan bij Philips startte hij met de verhuur van langzaamwassers, de voorlopers van de huidige wasmachines. Op 1 oktober 1956 werd het bedrijf officieel een feit. Het eind van de verhuuractiviteiten kwam halverwege de jaren negentig in zicht. Naast de verhuur startte oprichter Leo in de jaren zestig ook met de verkoop van nieuwe wasmachines. Het handelshart bloeide op, vriezers, strijkijzers en alle andere mogelijke apparatuur werd in het assortiment opgenomen. De uitbreiding van activiteiten noopte Erwin’s vader om de handen mee uit de mouwen te steken. Oprichter Leo nam de winkel onder zijn hoede en de zoon werd mede ingezet bij de reparatie en onderhoud van de machines. Opa Leo is op 81 jarige leeftijd in het harnas gestorven; Hij kreeg een hartaanval terwijl hij onder een wasmachine lag te sleutelen.

Winkel

De helft van onze klanten komen niet meer in onze winkel, zij vertrouwen blindelings op ons advies als er een nieuwe machine moet worden aangeschaft. Nu de winkelfunctie een minder vooraanstaande positie heeft is Erwin afgestapt van vaste openingstijden. Wie iets wil bekijken is altijd van harte welkom. Even bellen en de winkel gaat op verzoek open. De winkel sluiten is geen optie.” Je moet toch iets kunnen laten zien”, meent Erwin.

Assortiment

Ik heb vorig jaar de stofzuigers uitverkocht. Als die kapot zijn denken mensen niet meteen aan mij. Stofzuigers kan je overal halen. Wel resteert nog een collectie stofzuigerzakken. Voor het koopaanbod in vaatwassers, wasmachines, drogers en koel/vriezers heeft Erwin keuzes gemaakt voor goedkope en kwaliteitsapparatuur. De merken Beko en Indesit zijn er voor het prijsgunstige segment. Siemens en Bosch vertegenwoordigen de categorie kwaliteitsapparatuur. Bij Leanja Witgoed Eindhoven bent u dus verzekerd van kwaliteit en kennis op het hele witgoed assortiment.

Voor een eenmansbedrijf als Leanja Witgoed Eindhoven is de overkill aan grote concerns een constante dreiging. Onze prijzen zijn gelijk aan de grote aanbieders. Ons grote voordeel blijft de persoonlijke service en aandacht voor de klant.

Service op de vierkante centimeter.

Diensten